HGU „Sveta Vincenca” upriličila koncert

391d45802a606be64095bd7b66c67316 L

Hrvatska glazbena udruga „Sveta Vincenca“ u sklopu proslave blagdana sv. Vincence, zaštitnice Blata, izvela je svečani blagdanski koncert. Svečani koncert održan je 26. travnja u Domu kulture u okviru glazbenog programa kulturne manifestacije „Tjedan Blata“.

Zbog preminuća njezinog istaknutog člana koncert je održan u smanjenom obujmu. Na koncertu su nastupili Zbor župe Svih svetih u Blatu i Puhački ansambl Dubrovačkog simfonijskog orkestra dok je izostao nastup Puhačkog orkestra HGU Sv. Vincenca.

Okupljene su pozdravili Teo Šeparović, predsjednik HGU „Sveta Vincenca“ i član bratovštine „Sv. Vincence pod zaštitom srca Isusova“ u sklopu koje djeluje udruga, te župnik i kanonik Stolnog kaptola don Željko Kovačević. Župnik je čestitao svima blagdan sv. Vincence, mučenice, a članovima HGU Sv. Vincenza 30. obljetnicu ustrajnog rada. Uz Božji blagoslov za daljnji rad župnik im je poželio pomoć i zaštitu sv. Vincence kako bi im sačuvala zajedništvo u ljubavi, molitvi i radu za opće dobro Crkve, domovine i mjesta Blata. Pročitane su i čestitke bivše voditeljice zbora s. Julijane Beretić, umirovljenog biskupa kotorskog mons. Ilije Janjića, kardinala Josipa Bozanića. Riječi zahvalnosti izrečene su tvrtkama i organizacijama koji podupiru rad i djelovanje bratovštine i HGU-a.

Voditeljica programa bila je vjeroučiteljice Tončica Govorko. Nastupe župnog zbora kojim je ravnala s. Danijela Škoro, na klaviru je pratio Frano Bosnić.

Uz predstavnike vlasti i uzvanike koncert su svojom nazočnošću također uveličali svećenici s Korčule kao i redovnice Družbe Kćeri Milosrđa.

Nakon završne skladbe i odjavnih riječi voditeljice koncerta sudionici su se zaputili prema Konobi Zlinje gdje je upriličen tradicionalni domjenak.

Preuzeto sa: https://db.hr/hgu-sveta-vincenca-uprilicila-koncert/

na vrh članka