Otvaranje 29. blatskog ljeta

2e2c1711fe12b24ae23d95c35bfd21c2 L

16. srpnja je tradicionalno rezerviran za otvaranje kulturno zabavne manifestacije Blatsko ljeto.

Na Trgu dr. Franje Tuđmana, u prisustvu općinskih dužnosnika, članova Viteškog udruženja Kumpanjija Blato, HGU Sveta Vincenca i predstavnika organizatora s početkom u 20:00 sati podizanjem zastave svečano je obilježen početak ovogodišnjeg programa koji je započeo otvaranjem izložbe "Od ljubavi je čežnja jača" autorice Nikoline Maleš i otvaranjem novouređenog prostora male dvorane Doma kulture.

Nakon protokolarnog dijela programa koji je započeo sviranjem hrvatske himne "Lijepa naša domovino" u izvedbi HGU Sveta Vincenca, svima prisutnima obratila se u ime organizatora Ivana Sardelić, ravnateljica Blatski fižuli ustanova u kulturi koja je pozvala načelnika općine Blato Antu Šeparovića da otvori ovogodišnji program 29. blatskog ljeta. Načelnik Općine Blato je otvorio Blatsko ljeto i pozvao kapitana Viteškog udruženja Kumpanjija Alena Maškovića da podizanjem zastave na jarbol označi početak istog.

U nastavku programa otvorena je izložba "Od ljubavi je čežnja jača". Uz autoricu izložbe o životu i stvaralaštvu ovog velikog pjesnika govorio je i Tonći Padovan. Program je završio izvedbama klape Kumpanji i HGU Sveta Vincenca.

Dokumentrana izložba "Od ljubavi je čežnja jača" koja prati život Momčila Popadića može se razgledati prema sljedećem rasporedu do 30. srpnja 2021. ponedjeljak / srijeda / petak / 18:00-21:00, utorak / četvrtak 09:12:00.

na vrh članka