Proslava devetnice i blagdana bl. Marije Propetoga u Blatu

47359a90eed3ee35f2dab5a3c718abb3 L

Proslava devetnice i blagdana bl. Marije Propetog Isusa Petković u Blatu, 30. lipnja – 9. srpnja 2021.

Blagdan će se bl. Marije Propetoga svečano proslaviti u njezinu rodnom mjestu Blatu na Korčuli 9. srpnja 2021. godine, a vjernički puk i sestre Družbe Kćeri Milosrđa za to se pripremaju devetnicom od 30. lipnja do 8. srpnja 2021. Pobožnost na plokati ispred župne crkve Svih svetih počinje u 19.30, a euharistijsko slavlje u 20.00 sati koje prvih osam dana devetnice predslavi don Josip Galić, župnik župe Presvetoga Srca Isusova iz Potoka kraj Mostara. Svaki dan ima molitvenu nakanu: 1. Dan molitve za vjeru u providnost i ljubav prema radu po uzoru na sv. Josipa; 2. Dan molitve za domovinu, mir i slogu; 3. Dan molitve za obraćenje od psovke, bludnosti i korupcije; 4. Dan molitve za duhovna zvanja, za mladomisnike i one koji će položiti doživotne zavjete; 5. Dan bolesnika i molitve za suzbijanje pandemije koronavirusa; 6. Dan molitve za Družbu Kćeri Milosrđa; 7. Dan molitve za djecu i mlade; 8. Dan molitve za očeve i majke, a posebice za žene i njihovu nerođenu djecu; 9. Dan molitve za misije i novu evangelizaciju, a posebice samce i ljude u beznađu.

Dan bolesnika slavimo u nedjelju, 4. srpnja euharistijskim slavljem u 10.30 sati na plokati, s podjelom sakramenta bolesničkoga pomazanja, a pobožnost je u 10.00 sati.

Na uočnicu blagdana, 8. srpnja od blaženičina svetišta do njezine rodne kuće bit će procesija s polaganjem vijenca i blagoslovom svijeća, a zatim slijedi pjevana Večernja i euharistijsko slavlje na plokati koje će predvoditi župnik don Željko Kovačević.

Na blagdan će u blaženičinu svetištu euharistijsko slavlje u 8.00 sati predslaviti don Branimir Bevanda, mladomisnik mostarsko-duvanjske biskupije, a euharistijsko slavlje u 10.00 sati don Josip Barišić, župnik župe sv. Nikole, Čilipi, uz sudjelovanje djelatnika Caritas dubrovačke biskupije koji će i ove godine hodočasti svojoj zaštitnici.

Viteško udruženje Kumpanjija iz Blata izvest će »Blatski tanac« i vitešku igru »Kumpanjiju« u čast bl. Marije Propetoga, nakon čega slijedi procesija s blaženičinim moćima i euharistijsko slavlje na plokati koje predslavi mons. Giorgio Lingua, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj.

Preklopnik Blato 2021 0001Preklopnik Blato 2021 0002Preklopnik Blato 2021 0003

na vrh članka